Els senyals de trànsit tunejats de Florència

Anar en cotxe per Florència no deixa de ser un bon maldecap, però també pot resultar molt divertit gràcies a Clet, un bretó afincat a la ciutat que es dedica a costumitzar els senyals de circulació. Un antipàtic prohibit el pas, una arbitrària direcció única o un inesperat stop cobren una nova vida molt més amable a les mans de l’artista de carrer més conegut de la Toscana, tot i que la seva obra també es pot veure a altres ciutats com Milà o Roma.

Senyals de trànsit a Florència, street art de Clet

L’actual Florència no viu només dels grans creadors del Renaixement. L’anomenat street art resulta força abundant pels carrers del centre històric. Al costat d’una antiga imatge d’una Madonna amb el nen s’hi pot trobar fàcilment un grafit o, també, les propostes provocadores de Clet.

L’artista bretó es val d’stickers, és a dir, d’adhesius, per canviar la fesomia dels senyals. El seu treball és extremadament minimalista i utilitza normalment la silueta simple i anònima d’un home que podia haver fugit de qualsevol porta de bany d’una cafeteria.

A més, qui vulgui aprofundir en l’obra de Clet, té l’oportunitat de visitar el seu taller-botiga del barri de San Niccolò. Concretament, a Via dell’Olmo 8, un indret que va de pas pels que pugen caminant fins a la plaça de Michelangelo per contemplar la vista més espectacular de la ciutat.

Com no podia ser d’altra manera, Clet ha marcat territori al voltant del seu taller, aportant el seu peculiar sentit de l’humor a un gir obligatori a la dreta i a un prohibit estacionar.

Senyals de Clet al costat del seu taller de Florència

La qüestió és que els senyals de Clet, amb els seus missatges que busquen sorprendre i aportar alguna reflexió a vianants i conductors, estan esdevenint una nova senya d’identitat de Florència. Només cal alçar el cap i buscar entre façanes de palaus, esglésies i estàtues alguna indicació de trànsit que digui quelcom més. I la veritat és que no resulta difícil trobar-ne una bona colla. El somriure, a més, està garantit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s